Välj en sida

Bänkskivor komposit

Att välja bänkskivor i komposit till ditt nya kök är ingen dum idé. Idag är det väldigt populärt att ha bänkskivor i Silestone eller Dekton då bägge varianterna finns i mängder av olika färger och är väldigt slitstarka. Bänkskivor i komposit uppnår efter behandling en hög hårdhet vilket ger en lång hållbarhet och en fin yta på bänkskivan.

 

Prisvärt med komposit

Komposit är en sammansättning av ett flertal olika material på konstgjord väg. Att samla ett flertal olika material och slå samman till ett nytt material har många positiva och starka fördelar. Att vi väljer att tillverka bänkskivor i komposit gör att bänkskivorna är extremt hållbara och slitstarka. Inköpspriset på komposit är ganska saftigt, men det är enkelt att underhålla och håller i all evighet vilket i slutändan gör att bänkskivorna väldigt prisvärda.

 

Dekton – bra material för bänkskivor

Dekton är ett material vi använder när vi tillverkar en av varianterna av bänkskivor i komposit. Det är ett material som har hög motståndskraft mot fläckar, hög reptålighet, hög färgstabilitet. Låg vattenabsorption och hög slitstyrka. Dekton är alltså ett perfekt material för bänkskivor i t.ex. kök och badrum.

 

Silestone – ett annat slitstarkt material

Utöver Dekton producerar vi även bänkskivor i komposit av stenen Silestone. Det är en sten som är kombinerad med resin, vilket ger en extrem hårdhet efter behandling. Silestone är därmed ett praktiskt material att använda till bänkskivor då de enkelt motstår fläckar från t.ex. blåbär, kaffe, vin, citronsaft och andra dagligvaror som kan ge fläckar som är svåra att få bort. Bänkskivor i Silestone är väldigt motståndskraftiga och tål det mesta, man behöver alltså inte vara orolig om en stekpanna slinter ur handen på bänkskivan.

 

Bänkskivor i komposit efter dina önskemål

Skåne Marmor producerar bänkskivor i komposit helt efter dina önskemål och behov. Vår stora anläggning producerar dagligen mängder av olika bänkskivor i diverse storlekar, färger och material.